Fysieke vitaliteit

Het is van essentieel belang voor je om aan je fysieke vitaliteit te werken om verschillende redenen. Door regelmatig te bewegen en te sporten komen ‘gelukshormonen’ vrij en wordt de doorbloeding van je hele lichaam gestimuleerd. Dat is weer heel belangrijk voor het functioneren van o.a. al je bloedvaten en organen. Op de korte termijn draagt dit bij aan het tegengaan van depressies, verminderen van stress en bevordert dit je algemene welzijn, energie en productiviteit. Op de lange termijn draagt dit ook bij aan je veerkracht en duurzame inzetbaarheid.

Productaanbod

Stoppen met Roken

Beschrijving
Maak het jezelf makkelijker en ga samen met anderen de uitdaging aan voor een rookvrij leven! Je kan zowel online als op locatie aan een groepscursus deelnemen.
(Volledig vergoed door alle zorgverzekeraars)

Kosten: Geen extra kosten

 

Goed slapen

Beschrijving
Goede slaap heeft zowel op de korte- als lange termijn positieve gevolgen voor je hersenen. Op de korte termijn zorgt een goede nachtrust ervoor dat je je uitgerust voelt en voldoende energie hebt en kan concentreren. Op de lange termijn heeft goede slaap een positieve invloed op je afweersysteem. Laat je informeren en vraag advies

 

Sportclubabonnement

Beschrijving
Bewegen is erg belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Maandelijks spaar je via je salaris automatisch voor je LoopBaanBudget. Dit budget kan je onder andere gebruiken voor verschillende sportabonnementen en attributen. Lees maar eens verder.

Wie betaalt: Je kan LBB hiervoor gebruiken
Kosten: Afhankelijk van abonnement

 

Website: Vrouwen in de Overgang

Beschrijving
Meer dan 1 op de 3 werkende vrouwen in de overgang zegt dat zij door overgangsklachten beperkingen ervaart in het functioneren op het werk. Verdiep je in de achtergronden en uitingsvormen.

Kosten: Geen extra kosten

 

Workshop: Vrouwen in de Overgang

Beschrijving
De overgang; iedere vrouw krijgt met deze periode te maken. Het is een proces van hormonale veranderingen waarbij het lichaam op zoek gaat naar een nieuwe balans. Tijdens deze workshop leer je samen veel over de achtergronden, de uitingsvormen en hoe je hiermee kan omgaan

Wie betaalt: Gratis

Preventie spreekuur

Beschrijving
Als je het gevoel hebt het dat het fysiek niet helemaal lekker gaat en daar eens onafhankelijk met een deskundige over wil praten, dan kan je – zonder tussenkomst van je leidinggevende – een afspraak maken voor het preventie spreekuur van onze arbodienst Laboritas.

Wie betaalt: MeeVivenz

 

De gezondheidscheck

Beschrijving
Als je weet hoe gezond en vitaal je bent, weet je wat je kunt verbeteren! Op je werk én daarbuiten. Veel chronische ziekten en kwaaltjes worden veroorzaakt door slechts tien
factoren, zoals jouw leefstijl en gewicht. Met de gezondheidscheck krijg je inzicht in je gezondheid en risico’s; zie het als APK voor je lichaam. Meld je hiervoor aan bij de preventie adviseur.

Wie betaalt: Gratis (max 100 deelnemers op jaarbasis)