Wat zeggen jouw toekomstige collega’s?

Wat mijn werk zo leuk maakt is de afwisseling,
de vrijheid en de fijne contacten met collega’s
en cliënten.

Al bijna 14 jaar heb ik elke werkdag zin om te gaan werken. En dat terwijl ik eigenlijk  min of meer per toeval bij MEE terecht ben gekomen direct na afronding van mijn studie Psychologie. Wat mijn werk zo leuk maakt is de afwisseling, de vrijheid en de fijne contacten met collega’s en cliënten.

Elke dag is anders, elke cliënt en hulpvraag is anders, de collega’s zijn erg fijn, en er zit voldoende afwisseling en uitdaging in mijn taken. De vrijheid die ik voel om mijn werk zowel inhoudelijk als wat betreft tijdsindeling vorm te geven past mij goed. Het geeft mij de kans om mij te blijven ontwikkelen als professional en persoon én dit te combineren met ‘mijn leven thuis’.

Elke Eggens
Gedragsdeskundige MEE Plus
Psycholoog NIP
Coach voor collega’s

Het werk wat ik mag doen is erg divers

Als ruim 15 jaar werk ik met veel plezier voor MEEVivenz.
Het werk wat ik mag doen is erg divers.

  • Een gezin ondersteunen waarin we werken volgens de sociale netwerkversterking.
  • Een collega die met een vraag komt rondom autisme.
  • Training geven aan kinderen met een broertje of zusje met een beperking.
  • Trainingen geven aan collega’s die meer willen weten over LVB of autisme, hoe je werk eruit ziet als (O)CO, of hoe SNV werkt.
  • Inzicht krijgen in je eigen drijfveren door gebruik te maken van Profile Dynamics.

Kortom, zoveel mogelijkheden om zelf te ontplooien en mee te werken aan de ontplooiing van cliënten en collega’s. Op naar nog 15 jaar MEEVivenz.

Herman Wieringa
Clientondersteuner Sociaal team Leerdam
Trainer en coach MEEk2

Ons generalisme is ons specialisme in het dagelijks leven van mensen

Bij onze organisatie werken betekent bij willen dragen aan een samenleving waarin iedereen er toe doet. Ons generalisme is ons specialisme in het dagelijks leven van mensen, vanuit het werken aan vertrouwen, doen en ontwikkelen. Situaties willen veranderen.

Bij ons zie je vele soorten cliënten waarvoor we van betekenis willen zijn: jong – oud, krachtig – kwetsbaar en alles wat er tussenin zit. Daarom ook vele vormen en soorten functies: van (getrainde)vrijwilligers, ervaringswerkers, mbo, hbo en universitair opgeleide medewerkers. Als team, als management en bestuur geven we samen invulling aan de veelal lokale opdrachten van gemeenten.

Vanuit het Expertise Centrum Sociaal Werk kun je vakkennis en ervaringen opdoen en delen met collega’s. Ook bieden we je toegang tot de scholingsagenda van MEEK2 en actuele kennis met betrekking tot het sociaal domein. Je hebt ook zelf keuzes te maken hoe je je wilt ontwikkelen door een goede invulling te geven aan jouw loopbaanbudget.

Kortom, zowel cliënten als medewerkers kunnen bij ons alle kanten op. De deur staat altijd open, kom eens praten!

Anke Verkade-Bosma
Bestuurder MEEVivenz

De diversiteit aan cliënten en hun problematiek maken dat het nooit saai is om er te werken

Tijdens mijn studie rechten was ik op zoek naar een baan waarbij ik kwetsbare mensen in de samenleving kon helpen met mijn kennis en vaardigheden. Dit was precies wat ik vond bij Bureau Sociaal Raadslieden van de Sociale Basis.

De diversiteit aan cliënten en hun problematiek maken dat het nooit saai is om er te werken. Ook de behoefte aan ondersteuning die verschilt per cliënt maakt het werk dynamisch. De ene cliënt hoef je alleen richting te geven met informatie en advies, terwijl je voor een ander dieper in (juridische) materie moet duiken.

Al met al een baan met veel voldoening en leuke collega’s. Na de afronding van mijn studie ben ik daarom met liefde blijven werken, nu alweer 12 jaar.

Audrey Schlechter
Teamleider Bureau Sociaal Raadslieden
De Sociale Basis