Wat zeggen jouw toekomstige collega’s?

Persoonlijke verhalen van jouw toekomstige collega’s

Adindah, Michael en Irsis vertellen jou alles over hun carrière bij MEEVivenz. Ze vertellen je niet alleen hoe ze bij ons gestart zijn en waar ze nu staan in onze organisatie maar ook over hun mogelijkheden in de toekomst.

Wat mijn werk zo leuk maakt is de afwisseling,
de vrijheid en de fijne contacten met collega’s
en cliënten.

Al bijna 14 jaar heb ik elke werkdag zin om te gaan werken. En dat terwijl ik eigenlijk  min of meer per toeval bij MEE terecht ben gekomen direct na afronding van mijn studie Psychologie. Wat mijn werk zo leuk maakt is de afwisseling, de vrijheid en de fijne contacten met collega’s en cliënten.

Elke dag is anders, elke cliënt en hulpvraag is anders, de collega’s zijn erg fijn, en er zit voldoende afwisseling en uitdaging in mijn taken. De vrijheid die ik voel om mijn werk zowel inhoudelijk als wat betreft tijdsindeling vorm te geven past mij goed. Het geeft mij de kans om mij te blijven ontwikkelen als professional en persoon én dit te combineren met ‘mijn leven thuis’.

Elke Eggens
Gedragsdeskundige MEE Plus
Psycholoog NIP
Coach voor collega’s

Het werk wat ik mag doen is erg divers

Als ruim 15 jaar werk ik met veel plezier voor MEEVivenz.
Het werk wat ik mag doen is erg divers.

  • Een gezin ondersteunen waarin we werken volgens de sociale netwerkversterking.
  • Een collega die met een vraag komt rondom autisme.
  • Training geven aan kinderen met een broertje of zusje met een beperking.
  • Trainingen geven aan collega’s die meer willen weten over LVB of autisme, hoe je werk eruit ziet als (O)CO, of hoe SNV werkt.
  • Inzicht krijgen in je eigen drijfveren door gebruik te maken van Profile Dynamics.

Kortom, zoveel mogelijkheden om zelf te ontplooien en mee te werken aan de ontplooiing van cliënten en collega’s. Op naar nog 15 jaar MEEVivenz.

Herman Wieringa
Clientondersteuner Sociaal team Leerdam
Trainer en coach MEEk2

Maak kennis met het Sociaal Wijkteam Dordrecht

Het Sociaal Wijkteam Dordrecht is onderdeel van De Sociale Basis.

Het Sociaal Wijkteam is voor Dordtenaren van elke leeftijd. Voor alle vragen waar mensen in het dagelijks leven tegenaan lopen. Ouders kunnen er terecht met vragen over hun kinderen, van baby’s tot pubers. Jongeren met problemen thuis of op school zijn welkom. Ouderen of familieleden van ouderen kunnen aankloppen voor vragen over zorg of ondersteuning. Kleine of grote vragen. Wij denken mee!

In Dordrecht zijn de wijkteams verspreid over de stad. Zo is er altijd een Wijkteam bij mensen in de buurt te vinden. Onze medewerkers zijn, die met en voor kinderen en jongeren werken, te vinden op diverse scholen .

Één plek in de wijk voor al je vragen!

De diversiteit aan cliënten en hun problematiek maken dat het nooit saai is om er te werken

Tijdens mijn studie rechten was ik op zoek naar een baan waarbij ik kwetsbare mensen in de samenleving kon helpen met mijn kennis en vaardigheden. Dit was precies wat ik vond bij Bureau Sociaal Raadslieden van de Sociale Basis.

De diversiteit aan cliënten en hun problematiek maken dat het nooit saai is om er te werken. Ook de behoefte aan ondersteuning die verschilt per cliënt maakt het werk dynamisch. De ene cliënt hoef je alleen richting te geven met informatie en advies, terwijl je voor een ander dieper in (juridische) materie moet duiken.

Al met al een baan met veel voldoening en leuke collega’s. Na de afronding van mijn studie ben ik daarom met liefde blijven werken, nu alweer 12 jaar.

Audrey Schlechter
Teamleider Bureau Sociaal Raadslieden
De Sociale Basis

Ons generalisme is ons specialisme in het dagelijks leven van mensen

Bij onze organisatie werken betekent bij willen dragen aan een samenleving waarin iedereen er toe doet. Ons generalisme is ons specialisme in het dagelijks leven van mensen, vanuit het werken aan vertrouwen, doen en ontwikkelen. Situaties willen veranderen.

Bij ons zie je vele soorten cliënten waarvoor we van betekenis willen zijn: jong – oud, krachtig – kwetsbaar en alles wat er tussenin zit. Daarom ook vele vormen en soorten functies: van (getrainde)vrijwilligers, ervaringswerkers, mbo, hbo en universitair opgeleide medewerkers. Als team, als management en bestuur geven we samen invulling aan de veelal lokale opdrachten van gemeenten.

Vanuit het Expertise Centrum Sociaal Werk kun je vakkennis en ervaringen opdoen en delen met collega’s. Ook bieden we je toegang tot de scholingsagenda van MEEK2 en actuele kennis met betrekking tot het sociaal domein. Je hebt ook zelf keuzes te maken hoe je je wilt ontwikkelen door een goede invulling te geven aan jouw loopbaanbudget.

Kortom, zowel cliënten als medewerkers kunnen bij ons alle kanten op. De deur staat altijd open, kom eens praten!

Anke Bosma
Bestuurder MEEVivenz

Werken vanuit de KIM-methode verrijkt onze kwaliteit van hulpverlening

’Tuurlijk vraagt de KIM-training en het proces met je team een investering in tijd en middelen. Maar we willen niet meer terug naar hoe het was,’ zegt Daniel Stuit. Hij is sociaal werker bij team Jongeren Op de Rit (JOR) in Dordrecht en projectleider integrale aanmeldlijst Sociale Wijkteams Dordrecht. Daniel vertelt met gedrevenheid hoe de KIM-methode positieve veranderingen bracht.   

De KIM-methode is een handelingsmodel voor het sociaal domein ontwikkeld door Wim Joosen & Wilma van der Vaart, met medewerking van Ans de Haas, Guy de Hoop, Corien Schaerlackens en Marie-José Knops. Het staat voor krachtgericht, integraal en mensgericht. JOR is er voor Dordtse jongeren tussen de 16 en 27 jaar die -om wat voor reden dan ook- tussen wal en schip vallen. Samen met de jongere en netwerkpartners gaan zij een proces in om de jongeren weer op de rit te krijgen.